18 Mayıs 2014 Pazar

BUGÜN GÜNLERDEN PAZARDI....

Küçükken pazarları hiç sevmezdim. Zira pazar demek annem ile babamın dinleneceği, bizimde her zamanki oyunlarımızla vakit geçireceğimiz bir gün demekti. E tabi o zamanlar dinlenmek gibi bir derdimiz yoktu zira her daim dinlengindik çocuk olarak. Babam futbol maçı seyretmeyi severdi. Bu da televizyonunda akşama kadar bloke olması demekti. Yoktu öyle eskiden her odada bir televizyon.

Okul yıllarında pazar demek ders çalışmak demekti. Sürekli yapılması gerekli ödevler, hazırlanması gereken eşyalar...Yine sevmezdim pazarları....

Üniversite de durum değişikti tabi...Pazarların adı arkadaşlarla sinemaya, tiyatroya, konsere gitmek oldu. Galiba çok da kötü değildi artık pazar günleri...Eğlenceli oluyordu.

Çalışma hayatı geldi çattı. O zaman pazarlar iple çekilir oldu. Ama bir o kadar da işle doldu. Alışveriş yapılacak, aileler ziyaret edilecek, dinlenilecek...Olsun ben sevmeye devam ediyordum artık pazar günlerini.

Şimdilerde kararsızım. Bazen çok iyi geliyor pazar günleri. Bazense geçmek bilmiyor. 


Bugün mü ?...Bugün geçmek bilmeyen pazarlardandı. Ek olarak bir de Soma da kömür madeninde can veren 301 kişinin acısı eklendi.  Neyse az kaldı. Gün akşama dönmek üzere...Yarın yeni bir gün. Yeni umutlarıyla gelecek....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder